Een kantoor huren bij Antwerp South Business Center, jouw succesformule

Een kantoor huren op het Zuid in Antwerpen, dat is pure klasse

Op zoek naar een flexibele kantoorruimte mét uitstraling? Huur een kantoor bij Antwerp South Business Center, het enige bedrijvencentrum op het Zuid. Hier krijgt werken een andere dimensie, hier kies je voor een stijlvol kantoor op maat in onze unieke panden: Het Huis van Parein of The Paint Factory. Op deze bijzondere locaties hebben wij alle soorten kantoren, praktijkruimtes of bedrijfsruimtes te huur. Kom eens kijken en voel onze warme, familiale en positieve sfeer voor jouw business.

 

Wat wil je weten?

Welke kantoren zijn er momenteel beschikbaar bij Antwerp South Business Center?

Via onderstaande knoppen ontdek je de beschikbare kantoren van Antwerp South Business Center:

Het Huis van PareinThe Paint Factory

Is huren in een businesscenter niet altijd veel duurder?

Bij velen leeft het (foute) idee dat huren in een businesscenter veel duurder is dan zelf rechtstreeks een huurcontract voor een kantoorruimte afsluiten.  Niks is minder waar.  Want in een businesscenter betaal je slechts de huur voor je eigen kantoor en krijg je er de ondersteunende ruimtes (keuken, salons, vergaderzalen, receptie, onthaal, sanitair) bovenop.  Je deelt die met alle andere gebruikers van het gebouw en bijgevolg komen die ondersteunende ruimtes veel voordeliger uit.

We hebben voor jou de simulatie gemaakt. We berekenen in deze tabel de prijs van een klassieke huurformule voor respectievelijk twee, vier en zes mensen.  Je ziet dat die klassieke huurformule altijd duurder uitvalt dan het huren van een kantoor in een businesscenter.  En dan moet je nog de juiste oppervlakte vinden en zit je in de klassieke huur vast aan een contract van minimaal drie jaar terwijl de contracten in een businesscenter flexibel opzegbaar zijn.

Bijna overtuigd?  Lees in dit artikel de zes redenen waarom je beter niet voor een klassieke kantoorhuur kiest en kom dan gauw bij ons langs.

Wat is er in de huurprijs inbegrepen? 

 • in de hoogte verstelbare bureaus, bureaustoelen, prullenbak en kasten
 • postadres
 • vestiging maatschappelijke zetel
 • onthaal
 • schoonmaak
 • service kosten (gas, water, elektriciteit, belasting)
 • ICT-infrastructuur
 • performant WIFI-netwerk
 • verwarming
 • vrij gebruik van de vergaderzalen en keuken
 • vrij gebruik van onze salons en werkplekken
 • onderhoud en beveiliging van het gebouw

Is de statutaire zetel van mijn vennootschap op het adres van het businesscenter ook de fiscale woonplaats van mijn vennootschap?

Elke vennootschap moet een maatschappelijke (of statutaire) zetel hebben. De maatschappelijke zetel is het officiële adres van de vennootschap dat in de statuten van de vennootschap is vermeld en dat gepubliceerd wordt in het Belgisch Staatsblad. U kan uw maatschappelijke zetel dan ook laten registreren op het adres van het businesscenter.

De vennootschap die haar statutaire zetel in België heeft, wordt behoudens tegenbewijs vermoed daar ook haar voornaamste inrichting of haar zetel van bestuur of beheer te hebben. En dus betekent dit dat, indien er geen andere plaats in België is van waaruit uw vennootschap wordt bestuurd of beheerd, het adres van het businesscenter ook de fiscale woonplaats van uw vennootschap is of kan zijn.   Dit voor de volgende contracten die u met het businesscenter afsluit: kantoor huren, part-time coworking en full-time coworking. 

Als de administratie van oordeel is dat dit niet het geval is dan moet zij sinds de veranderde wetgeving van 1 mei 2019 het tegenbewijs leveren.  Dit tegenbewijs wordt enkel aanvaard indien er bovendien is aangetoond dat de fiscale woonplaats van de vennootschap in een andere Staat dan België is gevestigd volgens de fiscale wetgeving van deze andere Staat.

De mate waarin uw voornaamste inrichting of zetel van bestuur of beheer al dan niet werkelijk in het businesscenter kan worden geacht te zijn gevestigd, is bijgevolg doorslaggevend.  Bij twijfel is het mogelijk om een voorafgaande beslissing (ook “ruling”) van de Belgische belastingadministratie te bekomen, waarbij de nodige rechtszekerheid kan worden verkregen. Neemt gerust contact met ons op om vrijblijvend de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Waar is Antwerp South Business Center gelegen?

Antwerp South Business Center heeft twee goed bereikbare en centraal gelegen vestigingen in Antwerpen-Zuid. Alle informatie vind je op de vestigingen-pagina.

Welke diensten en ondersteuning krijg ik verder in het businesscenter?

Onze uitgebreide ondersteunende diensten vind je onderaan deze pagina.

Contacteer onsMaak kennis met het team

Huur een kantoorruimte op maat

Huurkantoren zijn vaak te groot en te duur. Meestal zit je ook vast aan een langlopend contract. Bij Antwerp South Business Center groeit jouw kantoor gewoon mee met je bedrijf, want jarenlange ervaring heeft ons geleerd wat ondernemers nodig hebben: een flexibel kantoor te huur op maat, met parking, voor een all-in bedrag, zonder onverwachte kosten. Een tijdelijke of permanente kantoorruimte huren, een klein kantoor, private offices… alles is mogelijk. Onze klanten kiezen vaak voor:

 • Ingericht, uitgerust en gemeubeld kantoor
 • Vast kantoor
 • Vervangende werkplekken
 • Flexibele kantoorunits


ACCOMODATIE & ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

Het team van Antwerp South Business Center zorgt ervoor dat je 100% ondersteund wordt zodat jij met de business bezig kan zijn. Check hier wat wij allemaal voor jou (kunnen) doen.

TELEFOONSERVICE & VOIP-CENTRALE

Wij beantwoorden jouw telefonische oproepen. We kunnen een Antwerps nummer voorzien, de oproepen naar jouw wens behandelen of ze doorschakelen naar een nummer van jouw keuze.

ONTHAAL

Ons team ontvangt bezoekers conform jouw instructies (bv. kopje koffie serveren bij aankomst). Zo krijgt jouw gast persoonlijke en professionele aandacht en wordt onze gastvrouw/heer een verlengstuk van jouw onderneming.

UITERST PERFORMANT INTERNET

Bij Antwerp South Business Center surf je aan een ongeziene snelheid. Wij voorzien een professioneel WiFi- zowel als bekabeld netwerk, waardoor je altijd kan rekenen op een betrouwbare en performante internetverbinding.

SALONS, WERKPLEKKEN & VERGADEREN

De salons en werkplekken zijn in beide panden vrij te gebruiken door de coworkers en de huurders.  Die laatsten kunnen daarenboven ook de vergaderzalen gratis gebruiken. Flexibiliteit ten top!

ADMINISTRATIEF WERK

Wij helpen bij jouw secretariaatswerk. Zo kan je bij ons terecht voor het uittypen van teksten, kopiëren of inbinden van documenten, opzoekwerk, versturen van drukwerk, organiseren van een archief, enz.

ICT-SUPPORT

Wij hebben een inhouse ICT-team dat je bij alle ICT-vragen kan helpen en ondersteunen. Antwerp South Business Center beschikt daarenboven over een state-of-the-art ICT- en telefonie-infrastructuur en over een performant WIFI-netwerk.

OPSLAG & KLASSEMENT

Je hebt de mogelijkheid om materiaal op te bergen of een klassement of archief te organiseren.

CATERING

Wij serveren koffie, thee en andere dranken op kantoor of in de vergaderzaal. Wij verzorgen alle vormen van catering voor jouw vergaderingen en meetings.

VELO-KAART

Wens je een fietstochtje te doen onder de middag, of wil je per fiets een boodschap doen? Dat kan! Onze fietskaart, voor de stadsfietsen van Vélo Antwerpen, ligt klaar aan de receptie.

SCHOONMAAKDIENST

Werk in een propere en ordelijke omgeving dankzij een wekelijkse schoonmaak van jouw kantoorruimte. Elke andere regeling of frekwentie is mogelijk. De gemeenschappelijke ruimten worden elke dag gepoetst. Proper!

Bekijk ook

Naast de dienst kantoor huren biedt Antwerp South Business Center ook: