Nieuws > Post Covid19 : thuiswerken als nieuw normaal of toch maar niet?

Lees het artikel "Post Covid19 : thuiswerken als nieuw normaal of toch maar niet?" van Antwerp South Business Center

‘20

Post Covid19 : thuiswerken als nieuw normaal of toch maar niet?

Thuiswerken wordt het nieuwe normaal na Covid19. Dat is althans de teneur van veel artikels en publicaties die heden ten dage verschijnen. Maar is dat wel zo? Wat als je op een klein appartement woont? Moet je je dan installeren op zolder of aan de keukentafel? En investeer je zelf in bureaumeubilair en andere kantoorspullen? Wij denken dat een plek in een bedrijvencentrum of businesscenter dan wel eens een veel betere oplossing kan zijn.

Wel collega’s, geen baas

Alleen thuis werken kan stilte en rust geven, maar af en toe wil je eens een verhaal vertellen. Coworken of een kantoor in een businesscenter huren kan dan een oplossing zijn. Met de anderen kan je opladers en lectuur, maar ook koffiepauzes en je persoonlijke verhalen delen.

Werk vs. Thuis

Wie thuiswerkt, kent het wel. Soms heb je zó weinig zin of inspiratie om je opdrachten af te werken, dat zelfs de was insteken, post sorteren en de planten water geven interessant wordt. Wie niet op een centraal kantoor wordt verwacht, maar toch ook graag ‘naar het werk vertrekt’, is een coworking space of kantoor in een businesscenter ideaal.

Opdrachten en ideeën genereren

In een businesscenter ontmoet je andere mensen die met leuke projecten bezig zijn. Zo genereer je misschien wel ideeën. Vraag rond waar ze mee bezig zijn, het kan zijn dat je professioneel iets voor hen kan betekenen, of zij voor jou. De mooiste projecten ontstaan vaak uit creatieve samenwerkingen.

De service in een businesscenter krijg je erbovenop

Als je voor een coworking space of businesscenter kiest dan zijn een hoop diensten inbegrepen : verwarming en electriciteit, poets, onderhoud, telefonisch onthaal, office management, secretariaatsdiensten, archief- en copymogelijkheden, enz.

Geen kosten van inrichting in een businesscenter of coworking space

De businesscenters en coworking spaces zijn heel smaakvol ingericht met mooie gemeenschappelijke ruimtes en toffe vergaderplekken. Dat bespaart je een forse inrichtingskost en je voelt je onmiddellijk goed en “at home”.