Nieuws > Ultrasnel glasvezelnetwerk komt er aan voor Antwerp South Business Center

Lees het artikel "Ultrasnel glasvezelnetwerk komt er aan voor Antwerp South Business Center" van Antwerp South Business Center

‘19

Ultrasnel glasvezelnetwerk komt er aan voor Antwerp South Business Center

Het communicatienetwerk van de toekomst bestaat uit glasvezel. In de komende maanden zullen onze vestigingen op het glasvezelnetwerk van Proximus worden aangesloten (Fiber-To-The-Home) en zullen wij allemaal van supersnel internet genieten.

Het netwerk bestaat uit ultradunne glasvezels die licht gebruiken om signalen te vervoeren van punt A naar punt B (bijvoorbeeld telefonie, internet, TV, streaming, uploads, enz). Dit gaat vele malen sneller dan de electrische signalen over de traditionele koperdraad. Bovendien is er geen kwaliteitsverlies, zelfs niet over grote afstanden.

Een groot deel van het Proximusnetwerk bestaat natuurlijk al uit glasvezel, maar de verbinding tussen het supersnelle netwerk in de straat en de gebouwen loopt nog over minder efficiënte koperkabels. Met glasvezel tot in het gebouw loopt de verbinding van de centrale tot helemaal in het gebouw over ultrasnelle glasvezel. Zo wordt een hoogwaardig alternatief geboden voor de huidige coax- of koperaansluiting.

Ook voor Antwerp South Business Center zelf is glasvezel een goede zaak : het vraagt minder onderhoud en herstellingen, is minder onderhevig aan electromechanische storingen, is ultra-stabiel, veilig en future-proof.

Februari 2019